Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Εβδομάδα 1η: Funky makeup (συνέχεια)



Πριν ξεκινήσω το μακιγιάζ και το μανικιούρ για το outfit που σας έδειξα προ ολίγου, να προσθέσω ότι μόλις δοκίμασα το Pantyhose απ' το Pretty in Pink μαζί με το outfit, ένα λεβαντί αδιαφανές καλσόν, και το ερωτεύτηκα επιτόπου *.* Και ακόμα πιο πολύ ερωτεύτηκα την τιμή του :Ρ (23 scs, oh yeah). Αλλά δεν είναι ανάγκη να δεσμευτείτε σε αυτό. Εξίσου υπέροχα ταιριάζουν και διάφορα εμπριμέ κολάν και σκισμένα τζην που δοκίμασα. Τέλος όμως τώρα με το ντύσιμο, προχωράμε παρακάτω.

Ας ξεκινήσω με τα νύχια μιας και είμαι ακόμη στη Starplaza. Τα νύχια για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι ανάγκη να ταιριάζουν απόλυτα, καθώς 1ον) όταν δεν μεγεθύνετε σε αυτά δε φαίνονται καν και 2ον) τα βερνίκια και τα αξεσουάρ νυχιών είναι τόσο πανάκριβα που αν για κάθε συνολάκι χρειαζόμασταν και διαφορετικό μανικιούρ θα' χαμε φουντάρει τώρα.

Εδώ δε μπορώ παρά να σας δώσω απλώς έμπνευση:



3 διευκρινίσεις:

1. Έχω χρησιμοποιήσει πολλά φρουτάκια - stickers λόγω της νεανικότητας που προσδίδουν =, όπως εξάλλου και ολόκληρο το set.
2. Δεν έχω βάλει τατουάζ για τον εξής λόγο: Το μέγεθός τους είναι μεγάλο κατά τη γνώμη μου και μόνο στο Beauty Parlor μπορεί ν' αλλάξει (οπότε προτίμησα να αποφύγω να τα βάλω εδώ που δεν έχω περιστοφές, scales και τέτοια κολπάκια) και επίσης σαν σχέδιο δε με ξετρελαίνει κανένα, με εξαίρεση το κινέζικο φυσικά.
3. Εκμεταλλευόμενοι το προαναφερόμενο γεγονός μπορείτε να πρωτοτυπήσετε, μεγαλώνοντας ιδιαίτερα τα φιογκάκια και χρησιμοποιώντας τα ως δαχτυλίδια, φτιάχνοντας βραχιόλια και δαχτυλίδια με τις πέρλες και πολλά άλλα.

Και τώρα, ίσως το σημαντικότερο μέρος αυτού του ντυσίματος: Το συνοδευτικό μακιγιάζ.
Εντάξει εδώ, όπως και με τα νύχια δε μπορώ να σας βοηθήσω στις τιμές γιατί είναι πανομοιότυπες.

Θα χρησιμοποιήσω πράγματα απ' το Beauty parlor μου (πιστεύω έχω ό,τι χρειάζεται) αλλά το λέω από τώρα: Για οτιδήποτε που δεν υπάρχει ακόμα στη Starplaza δεν ευθύνομαι εγώ. Τα καλλυντικά ειδικά τα αλλάζουν συνεχώς χωρίς να αφήνουν τα παλιά, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να βρείτε οποιοδήποτε καλλυντικό που χρησιμοποιώ για το μακιγιάζ. Εδώ να τονίσουμε επίσης ότι θα σας δείχνω βήμα βήμα με φωτογραφίες τη διαδικασία για να μην πελαγοδρομήσετε.

Το πρόσωπο που χρησιμοποιώ εγώ είναι αυτό:


Τα πάντα, με εξαίρεση το πηγούνι και το χρώμα του δέρματος (υπάρχει ένα σχεδόν ίδιο πηγούνι για μη ss, τώρα για το χρώμα δέρματος συγγνώμη αλλά το ένα μου ξύνιζε και το άλλο μου βρώμαγε - βάλτε αυτό που εσείς προτιμάτε) έτσι ώστε και να έχετε πάψει πλέον να είστε ss να μπορείτε να κάνετε όσο το δυνατόν πιο παρεμφερές βάψιμο.

Βήμα 1ο: Eyeliner και μάσκαρα. Το μαύρο eyeliner πάει στο επάνω βλέφαρο και στη γωνία του ματιού, το κοκκινο-φούξια στο υπόλοιπο μάτι και η μάσκαρα σε όλο το μάτι (ωραία θα ταν να μπορούσαμε να βάλουμε 2 διαφορετικές αποχρώσεις μάσκαρας όπως γίνεται με το eyeliner).


Βήμα 2ο: Μολύβι ματιών. Το μαύρο στο επάνω βλέφαρο, το ροζ στο κάτω και το μολύβι στο χρώμα της μέντας στο σημείο του ματιού που πλησιάζει τη μύτη (πώς αλλιώς να το εξηγήσω? :Ρ) Εκμεταλλευτείτε το 100% της δυνατής ποσότητας μολυβιού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (τι χαζό κι αυτό το όριο) για πιο έντονο αποτέλεσμα.


Βήμα 3ο: Σκιά ματιών. Καταρχήν βάλτε μια ικανή ποσότητα μαύρης σκιάς το επάνω βλέφαρο, σχετικά κοντά στο μάτι και όχι μέχρι το φρύδι. Περάστε από πάνω όσες φορές χρειαστεί τη σκιά στο χρώμα της μέντας και θα προκύψει ένα σκούρο πράσινο χρώμα στη θέση του μαύρου, γλυκαίνοντας το βάψιμό μας. Άμα σας περισσεύει ποσότητα σκιάς μπορείτε να βάλετε λίγο ροζ στο κάτω βλέφαρο για να τονίσετε το μολύβι. Εγώ δεν το κατάφερα αυτό. Επίσης ζητώ συγγνώμη που δεν είναι 100% όμοια τα μάτια αλλά με το νέο μου ποντίκι νιώθω εντελώς ανάπηρη.



Βήμα 4ο: Χείλη. Εάν έχετε απαλή επιδερμίδα, όπως η κοπέλα που χρησιμοποιώ τώρα, βάλτε καταρχήν μία στρώση λευκού κραγιόν και έπειτα το αμέσως λιγότερο ωχρό σας χρώμα. Εάν έχετε πιο ροζ επιδερμίδα ή δεν διαθέτετε το λευκό κραγιόν, παραλείψτε την στρώση απ' το λευκό κραγιόν και περάστε κατευθείαν στο κραγιόν της ώχρας. Για ηλιοκαμμένες επιδερμίδες προτείνω ροδακινί ή ροζ απαλό γιατί το πολύ ανοιχτό κραγιόν ενδεχομένως να δημιουργήσει υπερβολικά βάρβαρο αποτέλεσμα.



Βήμα 5ο: Ρουζ. Βάλτε μια ικανή ποσότητα αποχρώσεων του ροζ και του ροδακινί. Αν σας φαίνεται έντονο, κάντε zoom out για να δείτε ότι από μακριά ίσως τελικά δείχνει ωραίο. Αν εξακολουθεί να δείχνει υπερβολικό, κάντε αναίρεση και βάλτε λιγότερο την επόμενη φορά.



Αξεσουάρ: Πριν περάσω στα αξεσουάρ να τονίσω ότι παρέλειψα το βήμα της βαφής των μαλλιών επειδή δε χρειάζεται τίποτα το ιδιαίτερο. Χρησιμοποίησα μαύρη βαφή (είναι πιο μαύρη απ' το φυσικό μαύρο που υπάρχει στο beauty parlor) για να δείχνει ομοιόχρωμη με τα πρόσθετα μαλλιά που έβαλα. Αν παρατηρήσατε μια διαφορά στο πρόσωπο της κούκλας στα 2 προηγούμενα βήματα είναι γιατί άλλαξα υπολογιστή και δε θυμόμουν πως την είχα κάνει (θαυμάσια;;; xD) Λοιπόν αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να βάλετε μια απ' τις περούκες του sunny bunny ή να φτιάξετε τη δική σας. Σας χαιρετώ!!! xoxo




by o8dr

6 σχόλια:

  1. Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο απλα μακιγιαζ!
    και πολυ καλες οδηγειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόση ώρα σου πήρε αυτό, Αγάπη; :Ο Υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτο!Σίγουρα στο μέλλον θα το κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άννυ πιο πολλή ώρα που πήρε η περιγραφή και η μεταφόρτωση των εικόνων, παρά το βάψιμο σε πληροφορώ x) glam.emma ευχαριστώ πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό ακριβώς εννοώ! Όπως και να έχει, νομίζω πως άξιζε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή